Ett system så magnifikt att det bländar
Amanda Svensson

En magisk helg - fortsättning

Den första dagen på Storytelling fortsatte med Maciej Zaremba om kulturjournalistik och hans bok "De två tornen", Karin Smirnoff om hennes böcker med mörker och våld i Västerbotten, Amanda Svensson om hennes senaste bok: "Ett system så magnifikt att det bländar".

Det gemensamma för dessa tre böcker var familjen, vad som kan hända i en familj, vad familjen kan betyda för att man ska känna sig som en del av ett sammanhang. Dessutom har Karin Smirnoff tvillingar och Amanda Svensson trillingar som huvudpersoner i sina böcker. Detta ledde till en diskussion om starka syskonband. Vad betyder syskonskap i en familj? Är det speciella band mellan tvillingar/trillingar? Vi som lyssnade fick höra olika författares temperament som speglas i deras böcker.

Dagen avslutades med Författarmiddag, där medverkande spreds ut bland publiken och vi fick möjlighet att själva ställa frågor. Det var inte tyst någonstans. Ett ivrigt utbyte mellan alla gäster. Alla hade något att berätta om sig själva, läsning, skrivande.

Jag kände mig till slut utmattad av alla intryck och hes i rösten. Det var väldigt skönt att lägga huvudet på kudden inför nästa dag med både musik och film på programmet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen